ПАРАД НА ЗНАМЕНА ДАДЕ СТАРТ НА СПОРТНИЯ ПРАЗНИК В ЦДГ ДЕТЕЛИНА

ПАРАД НА ЗНАМЕНА ДАДЕ СТАРТ НА  СПОРТНИЯ ПРАЗНИК В ЦДГ ДЕТЕЛИНА

Пъстър парад на десетки знамена постави началото на спортния празник в ЦДГ „Детелина“ днес. Към него се присъедини и мажоретен състав, който с изпълнението си допринесе за по-доброто настроение на участниците и гостите на събитието.

Спортният празник предизвика близо 300 малчугани да покажат умения в няколко дисциплини. Вдъхновени от примера на футболните звезди, момчетата се включиха в турнир и отбелязваха гол след гол. Добрата база на детското заведение осигури добри условия за провеждането на забавни състезателни игри в басейн. Малките плувци трябваше да се гмуркат за да намерят предмет, както и да демонстрират уменията си за плуване по гръб и тип „кроул“. При голям интерес премина и състезанието по майсторско управление на велосипеди.
За активното си участие и усърдието си децата получиха награди.

Инициативата на ЦДГ „Детелина“ се осъществи благодарение на програма „Русе –Европейски град на спорта 2016г.“, с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Целта на спортната проява е формиране на интерес у децата към системни занимания с физически упражнения, като предпоставка за по-добро здраве.