Activities

Народни танци

«Добрите родители дават на децата си корени и криле. Корени, за да знаят къде е домът им, и криле, за да летят надалеч и да правят онова, на което са били научени».
Бети Б. Янгс

Българските народни танци са един от начините, по които можем да дадем на децата си корени и криле. Чие сърце не заиграва, когато чуе звънките ритми на хорото! А танцът е магия. Най-чистата, най-чудната магия на света!
В школата по народни танци на „Здравей Здраве” залагаме на индивидуалността на всяко дете и възможността то да изрази емоционално себе си, да намери поле за изява, да открие своите положителни страни и да заобича българското. Разучават се както чисто фолклорни хора, така и сценично разработени танци. Не ни е чужда идеята за модернизиран фолклор, който е много актуален и по-достъпен за децата.
Преподавателката в детска градина Пролет Мирела Партинова е завършила българска народна хореография през 2000 г Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив в класа на проф. Даниела Дженева и оттогава и досега работи като преподавател и хореограф на български танцов фолклор.